Kan je meerdere websites en domeinnamen op een VPS actief hebben?

meerdere websites op een vps server
meerdere websites op een vps

Nou en of, dat is nou juist een van de grote voordelen van een VPS ten opzichte van shared webhosting. Bij shared webhosting zullen de maandelijkse kosten lineair stijgen met een toenemend aantal websites wat je laat hosten. Hoe meer websites je hebt, hoe duurder het hosten wordt. Bij een VPS is dat niet het geval. De VPS provider maakt het niet uit wat je doet op de VPS dus ook niet hoeveel websites of wat dan ook hebt. De prijs blijft gelijk, ongeacht het aantal websites en domeinnamen.

Bepaal het zelf!

Hoeveel websites je op een VPS actief hebt bepaal je zelf. Je betaald alleen de VPS huur en niet hoeveel websites actief je hebt. Natuurlijk kan je niet een ongelimiteerd aantal websites op een VPS actief hebben, iedere medaille heeft een minder prettige keerzijde...

Responstijden balans

Het is natuurlijk niet alleen goud wat er blinkt, hoe meer websites je actief hebt op een VPS, hoe zwaarder je VPS belast wordt. Dat zal op een gegeven moment gevolgen hebben voor de prestaties / responsetijden van je websites. Je zal zelf een balans moeten vinden tussen de hoeveelheid websites en acceptabele responsetijden.

Websites gaan vooral een vps server zwaar belasten wanneer het aantal bezoekers flink stijgt en/of wanneer veel serverside scripts zoals php (intensief) worden gebruikt zoals Joomla!, Drupal en Wordpress. Wanneer je websites traag gaan reageren kan je natuurlijk eerst overwegen om de hardware resources van je VPS te vergroten zoals (vooral) meer intern geheugen en eventueel meer en/of snellere processors.

Voor de duidelijkheid, je betaalt dus voor het gebruik van een VPS een vast maandbedrag, of je één of honderd websites actief hebt, het maandbedrag blijft hetzelfde. Natuurlijk moet je voor de domeinnamen jaarlijks geld betalen om deze geregistreerd te houden, maar dat is bij iedere vorm van webhosting het geval.

Een VPS heeft dus duidelijke directe financiële voordelen wanneer je veel websites hebt.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

home­ >vps met meerdere websites

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie